Smutsigtmjöl

March 25, 2012

Dystra sommartid

Filed under: Uncategorized — ylva @ 12:59

Det var länge sedan jag skrev något här. Jag undrar själv varför och är rädd för att det beror på att det samlade samhälleliga vansinnet börjar bli alltför stort.
Om man för bara några år sedan påstått att det som händer i dag skulle komma att hända så skulle den genomsnittlige medborgaren ha skrattat hånfullt och ansett att man var en foliehatt. Men massor för medborgaren dåliga saker händer i en accelererande takt.
Det är som att rulla en snöboll, i början byggs den på sakta men för varje varv man rullar den går det allt fortare. Nu känns det som om den dessutom ligger på krönet av en lång brant backe och snart kommer få en knuff nedför.
FRA, ACTA, IPRED, SOPA, PIPA, Datalagringsdirektivet, någon gång har du hört orden på nyheterna, höjt på ögonbrynen och glömt på ögonblicket.
De offentliga lögnerna och breda okunnigheten är större än någonsin, trots att internet, och sanningarna, finns tillgängliga för alla.
Alla som har kunskap på något område vet att det som är offentlig sanning oftast är lögn, men de kan/vill/törs inte göra något åt det. Journalistkåren är sammantaget en samling ynkryggar.
Värst ute är naturen, skogen, djuren – och människan.
Gemensamt för de flesta politiska beslut som fattas, i Sverige, i EU och i västvärlden, är att de är kortsiktiga, händelsestyrda, korkade och totalt utan hänsyn till den enskilda människan, såvida denne inte är högt uppsatt politiker eller representant för storindustrin.
Det gäller stort som smått och är i och för sig inget nytt men det blir som sagt accelererande värre.
Ett extremt människofientligt och korkat politikerpåfund är den så kallade sommartiden som pådyvlas oss just som själen börjat komma tillbaka i någorlunda tidsro.
Sommartiden illustrerar också ett annat deprimerande fenomen. Gilla läget! Folk tycker att det är såå bra. Varje år bråkar jag om saken, och ingen håller med, förra året träffade jag till och med en som med hetta försvarade den, annars brukar det mest vara lite liknöjt, ja men det blir ju ljusare (!) och det vanliga föraktfulla överseendet med mig, rättshaveristen som bryr sig.
Nu vill jag bara upplysa om att jag alltid har rätt. Läs DN idag om hur många människor som årligen dör av detta påfund,

Enligt Till Roenneberg har sommartiden införts av okunniga makthavare och byråkrater, med obefintliga kunskaper om människo­kroppens biologiska klocka.

Kanske borde jag inte påstå att jag alltid har rätt efter ett så här negativt inlägg men allt går ju att ändra på, om folk bara vill.
Nu ska jag gå ut i solen och ge min biologiska kropp lite mer lux.

6 Comments »

 1. ..jag skulle vilja skippa vintertiden!! 🙂
  alltså låt det vara “sommartidsräkning” hela tiden.

  //Boije

  Comment by Boije — March 25, 2012 @ 21:12

 2. Ja att inte hålla på och “ändra tiden” två gånger om året är så klart det viktigaste. Sedan vill jag ju hellre att solen står ungefär högst på himlen vid tolvtiden. (ja,ja kokospelle, jag sa ungefär). Just nu känner jag mig blåst på en timme varje dag, klockan som jag varit synkad med ett halvår är kvart i åtta och byråkratin påstår att den redan är kvart i nio, stressande.

  Comment by ylva — March 26, 2012 @ 19:44

 3. Själv var jag mkt. förbannad när detta infördes. Jag tyckte att jag blev bestulen på en timme av relativ tystnad. Höll då ofta på med ljudinspelningar av fågelsång mm. men eftersom folk vaknade till en timme tidigare än annars så blev människors aktiviteter i form av t.ex. motorsågning och trafikbrus ett så störande moment att det ofta bara var att lägga ner. En motorsåg hörs nog bortåt 5 km i känsliga mikrofoner.
  För övrigt tycker jag att det i så fall vore bättre med somartid på vintern så att folk i bästa fall kunde hinna med någon utomhusaktivitet efter jobbet innan mörkret faller.

  Comment by Ulf Risberg — March 27, 2012 @ 10:36

 4. Men fattar inte fåglarna att de ska börja sjunga efter EU-byråkraternas klocka och inte efter ljuset 😀

  Comment by ylva — March 27, 2012 @ 13:35

 5. Det är inte bara den oönskade ljudkulissen som spökar. Det finns också en uppenbar risk att gå vilse. Nu står ju solen rakt i öster kl. 07.00 i stf kl. 06.00, rakt i söder kl. 13.00 i stf kl,. 12.00 o.s.v.

  Comment by Ulf Risberg — March 28, 2012 @ 10:24

 6. Argumenten mot sommartid hopar sig, och då har vi inte ens nämnt all tid som går åt till att ställa om klockor.

  Comment by ylva — March 30, 2012 @ 21:40

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress