Smutsigtmjöl

May 9, 2012

Knäppskalle på tågresa

Filed under: Allmänt trams,Kontrollsamhället — ylva @ 20:19

Jag har varit ute och åkt tåg igen, och gått på Stockholms gator. Jag lyckades klara av tågresan, även de bitar jag måste åka med SJ, utan att uppge mitt namn en enda gång, eller dra kort eller visa legitimation eller annat kontrollstatsrelaterat elände.
Först åkte jag “Tåg i Bergslagen” som än så länge vet hur man behandlar kunder. Inget krångel, fasta priser och tar betalt på tåget.
I Örebro fanns det tid att gå in på stationen och köpa en biljett. Jag offrade 14 kronor i tillägg för en ombokningsbar biljett, då behövdes inget namn registreras. Även i Stockholm hann jag med att köpa biljett på Centralen. Försäljaren där sa att jag inte behövde köpa en ombokningsbar. Eftersom jag skulle åka inom en timme kunde han skriva ut en liten biljett från en annan kassa, inget namn, inget krångel.
På biljetten stod att den måste användas inom en timme. Undrar just om den blir ogiltig om tåget är försenat 🙂
Det var en helt ok dag men jag fick lite internetabstinens. Ni förstår jag har inga uppkopplade smartphones eller ipad. Det vill säga, jag har med mig en ipad överallt men den har jag bara för att läsa pdf:er i och göra lite anteckningar. Jag vill (än så länge) ha det så. Trots att det medförde att jag inte fick läsa den fjärde artikeln i Zarembas serie om skogen i går. Det har varit så mycket så jag har ännu inte hunnit läsa den Nu ska jag göra det, därför blir det bara detta korta dravel till postning i kväll.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress