Smutsigtmjöl

July 31, 2011

Nu ska vi vara rädda för våra egna åsikter

Filed under: Kontrollsamhället — ylva @ 19:30

Att en följd av den norske massmördarens dåd blir ökad övervakning och en hårdare stat var min första tanke. Den uppfattningen har jag inte ändrat men tvingas tyvärr också inse att det i alla läger nu införs en självcensur, och framför allt används tragedin för att lägga munkavle på meningsmotståndare.
-Tyst med dig, kritisera ingenting, då är du medskyldig till mord!
Det är kontentan.

2 Comments »

  1. Funkar dock inte på mig. Det kan bero på att jag är så jäkla envis och aldrig inser att jag har fel, och äger därav en osannolik självsäkerhet vad gäller mina åsikter. Men önskar ibland att jag hade lika stort självförtroende till mig själv som människa emellanåt… 😉

    Comment by Peter Harold — August 8, 2011 @ 15:07

  2. Häromdagen satt jag och diskuterade just det där med vad som är självkänsla och olika sorters självförtroende, inte helt lätt att reda ut. Jag alltid tyckt att det är självklart att man tycker att ens egna åsikter är bäst men det kanske det inte är för alla, bara för oss stöddiga typer. 😀 Skönt i alla fall att du inte har dragit på dig munkaveln.

    Comment by ylva — August 9, 2011 @ 07:59

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress