Smutsigtmjöl

March 29, 2009

Nu är den förbannade sommartiden här

Filed under: Allmänt trams — ylva @ 14:21

Jag känner mig ganska ofta rätt ensam i mina åsikter eller åtminstone så tycker folk att -ja, ja men det är väl inget att bråka om. Inte i någon av mina fäktningar mot väderkvarnarna står jag så ensam som i den mot sommartiden. Folk gillar sommartid eller så bryr de sig i alla fall inte.

Själv avskyr jag hela idén med sommartid, Europas befolkning ska slås ihop till en enda fårskock med samma behov och önskningar. I dag upptäckte jag plötsligt att jag var snuvad på en hel timme. Gick och var nöjd med att ha hunnit med en del redan klockan tio bara för att bli upplyst om att klockan minnsann var elva så jag hade då inget att känna mig nöjd med. Eftersom jag har något fel i hjärnan som gör att jag inte kan låta bli att tänka på att klockan är tolv på dagen när solen står som högst, kommer jag nu varje dag resten av “sommaren” tänka sådant som att -vad skönt att vara uppe redan klockan sex, men de djävlarna påstår att den är sju, och så blir jag snuvad på en timme varje dag. Visst, det där är mitt eget löjliga problem, men rent objektivt då. Hur drabbar sommartiden människor? De arbetande människorna, den största fårskocken som konstruktionen påstås vara till för, de förväntas bräka -oh så underbart med de ljusa kvällarna! Det som egentligen hänt dem är att efter att de en hel vinter fått masa sig upp och gå till jobbet i nattsvart mörker så har de fått uppleva hur ljuset kommit smygande tillbaka och de en morgon åter kunnat slå upp ögonen och mötas av solen. Bara för att plötsligt tvingas vakna upp till mörker igen.  Det ska visst finnas ett slags hälsoargument i att man får fler ljusa timmar efter jobbet, som man ska ut och motionera på. Själv har jag de perioder i livet som jag ägnat mig åt fysisk träning förlagt denna till morgonen och jag är inte helt ensam om det. Alla som går ut med hunden, tar en joggingtur eller en vända till gymet före arbetet blir nu brutalt kastade tillbaka in i vintermörkret. Inte som en oundviklig följd av planeternas rörelser utan på grund av klåfingriga politikers behov av att styra människor. Det är naturligtvis det sistnämnda som gör mig så förbannad så att jag de första fyra-fem åren vägrade ställa om min klocka. Nu är jag mer pragmatisk och skall straxt kuvad gå iväg och vrida om alla klockor. Och jo, jag vet att klockan inte är tolv överallt när solen står högst på himlen ens på vintern, lite praktisk anpassning kan jag tåla.

4 Comments »

  1. […] också ett annat deprimerande fenomen. Gilla läget! Folk tycker att det är såå bra. Varje år bråkar jag om saken, och ingen håller med, förra året träffade jag till och med en som med hetta […]

    Pingback by Smutsigtmjöl - Dystra sommartid — March 25, 2012 @ 12:59

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress