Smutsigtmjöl

October 13, 2011

Abstinens

Jag är inte så mycket för droger. Den enda jag nyttjar är väl egentligen kaffe och får jag inte det varje dag får jag hemska abstinensbesvär i form av huvudvärk så stark att det känns som den kastar mig till marken och får mig att skänka en förstående tanke till alla stackars heroinister. Dock utsätter jag mig inte frivilligt för sådant, senast var nog för många år sedan för att visa min (då) lille son att man inte behövde vara beroende av någonting. (Det gick över efter tre helvetesdagar.)
Men man kan känna lite mental “abstinens” av att inte få göra vissa saker och jag blir grinig av att inte hinna blogga utan i stället sitta begravd i papper och strängt taget jobba oavlönat åt staten.
Det händer ju så mycket “skojigt” i min omvärld som jag så gärna velat kommentera med långa visa utläggningar.
Som att Jägareförbundet utnämnt en ny miljöminister.
Och att älgjakten har börjat och SvD skriver en artikel om att “mer jakt ska hindra viltolyckor” där den kluvna tungans mästare, Daniel Ligné på samma Jägareförbund intervjuas.

Att viltolyckorna ökar är en av orsakerna till att fler älgar kommer att skjutas i år. Stammen är i stort sett på väg upp i hela landet, säger Daniel Ligné, biträdande riksjaktvårdskonsulent vid Svenska jägareförbundet.

Nämnda förbund och dess rara ormtungade representanter brukar annars mest gapa om hur det inte längre går att bedriva någon “meningsfull jakt”, (favorituttryck). Inte bara i bloggar och brandtal utan även i mer förment seriösa dokument talas om hur lite älg det finns. Torsten Mörner, ordföranden, gick ut och krävde 50% större älgstam för något år sedan, o.s.v. i en evig ström av medialt okonfronterade lögner.
Och att en politiker i vår lagstiftande församling och tillika partiledare och därmed aspirant till att leda landet har samma hobby som sambon, att lura till sig pengar. Mycket vill ha mer. Denna fars dominerar media medan intressanta demokratifrågor förvisat till ekonomisidornas obemärkthet. Som att “vi väst” med vår ledstjärna USA i spetsen tvingar till sig privata mail i en “hemlig dom”.
Och vem i detta land bryr sig väl till exempel om FRA, den stora majoriteten har nog glömt vad det handlade om, yesterday´s news, debatten är död. Så då kan man ju lugnt utöka och pytsa in över 200 miljoner till.
Apropå FRA, minns ni hur lilla riksdagsledamoten Annie Johansson stod och grät i riksdagskorridoren när partipiskan ven så hon sålde ut sina ideal. Annie J. är numera Annie Lööf, nybliven partiordförande i centerpartiet. Som sådan möblerade hon om i ministerierna och en som fick gå var miljöminister Andreas Carlgren.
Det var i och för sig inte konstigt med tanke på hans inkompetens, det märkliga var snarare att han fick fortsätta efter valet 2010. Men nu var det tyvärr inte av omsorg om landets miljö som Carlgren fick silkessnöret och fick gå ut bakvägen utan ett enda lagom hycklande uppskattande ord.
Nej det är futtigare än så. Det var han som svängde partipiskan över lilla Annie den där gången och nu fick hon sin hämnd.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress