Smutsigtmjöl

January 27, 2012

Sossar, sossar, saab och kandidatkandidater

Jag är så förbannat trött på svensk medias nyhetsprioritering, inte minst i radions P1. Det tjatas något enormt om sådant som egentligen inte är ett dugg viktigt att känna till
Meningslöst tjat om Sossar, Saab och Presidentkandidatskandidater till exempel. Visst, Jugholt hade ett visst underhållningsvärde och det är bra att vi får en liten inblick i pajserierna men fixeringen vid sossarnas interna angelägenheter är lika överdriven som intresset för varje liten tur på vägen mot Saabs undergång. När jag var liten löd uttydningen av förkortningen Saab – Sälj Aset Annars Byt – en inte så tokig uppmaning och inte ett dugg fånigare än mediafixeringen.
Utöver Sossar och Saabar verkar det bara finnas plats för något för Svenska folket så angeläget och ödesmättat som kampen om vem som om flera år kommer ställa upp i presidentvalet på andra sidan Atlanten. Det är ju verkligen av största vikt för svenska folket att känna till varje liten detalj i varje litet primärval i varje liten delstat, hur ska vi annars kunna rösta? (för er som är under 30 år och inte förstår sådant så var det där något som kallas för ironi, slå upp ordet i Wikipedia.)
Överhuvudtaget verkar man bara vilja spekulera om saker långt innan de möjligen blir aktuella. Undantaget viktiga lagförslag om inskränkningar av de medborgerliga rättigheterna, dem får vi inte veta någonting om förens det är för sent att påverka.
Tänk om istället en del av den här tiden ägnades åt att diskutera viktiga samhällsfrågor, på riktigt, ärligt och utan fingret i luften för att känna vilken vindriktning som påbjudits.
Det finns några. (understatement, Wikipedia)

56 Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress