Smutsigtmjöl

April 24, 2012

Det blåser i debatten

Ju längre tid det har gått utan något bloggande desto svårare blir det att skriva något. Det känns som om man borde skriva något meningsfullt och faktaspäckat som förändrar världen till det bättre.
Med den inställningen är det inte konstigt att jag låter bli, så nu har jag bestämt mig för att skriva vad trams som helst (som vanligt alltså) om fåglarna utanför mitt fönster eller min röd-och-rost-bil som står hos Svetsar-Anders med helt avrostade balkar, eller om min trevliga tandvärk som enligt tandläkarna inte ska existera eftersom de inte hittar något fel, eller om min nya pyttelilla kamera som jag baske mig ska lära mig använda om jag bara får lite tid över. Tid är min stora bristvara, allt annat har jag i överflöd.
Förresten verkar det inte hjälpa att skriva meningsfulla och faktaspäckade saker, det tycks ändå inte förändra en värld som la-la-la-lallar på med händerna för öronen.
KVA:s energiutskott skrev nyligen i SvD om vindkraft, några torra fakta som bara de borde vara nog för att avstyra detta vansinne. Sedan tillkommer ju en fruktansvärd naturförödelse och förstörd livsmiljö för massor med människor. Liksom spolierade möjligheter till rekreation för de stackare som inte bor som jag, och därmed förlust av stora möjliga turistinkomster.
Naturligtvis kommer väderkvarnarnas riddarinna Annika Helker Lundström som vanligt farande för att försvara sitt levebröd. Det är mycket pengar i det här. Riskkapitalisterna som plockar av folket deras pengar genom elcertifikaten vet att detta Schlaraffenland inte kan vara för evigt. Det gäller att plocka ut vad man kan medan politikerna fortfarande blundar av hänsyn till sin prestige.
Lundströms inlägg är fullt av snömos och osanningar och lögnaktigt raljerande, som att “KVA tycks tro att såväl el som koldioxidutsläpp stannar i det land där de produceras” Där fick hon några populistiska poäng hos den icketänkande “gröna” fårskocken Hö-Hö, proffisorera vet inte det, hö..
Sanningen är att vi inte kan exportera “vindel” till andra länder, de vill inte ens ha den. De vill ha vår vattenkraft för att kunna reglera sin egen vindel.
Sanningen är att vindkraften gör viss nytta i de länder där den ersätter fossila bränslen och dessa kan fungera som reglerkraft till vindkraften. I Sverige måste vi bygga ut vattenkraften och tömma våra dammar för att reglera vindkraften. När dammarna står tomma på vintern får vi köpa kolkraftsel från Tyskland, eller kanske producera sådan själv.
Hon hänvisar till “Alliansregeringens valmanifest” ja de vet ju,(obs ironi) och “dåvarande generaldirektören för energimyndigheten” d.v.s. den Tomas Kåberger som skällde ut KVA förra gången de yttrade sig,

KVA-professorerna gör mig så förbannad. KVA får forskningspengar av oss och så gör man en sådan undermålig utredning,

Skönt med någon som säger rakt ut hur det fungerar med forskning nuförtiden. Leverera “rätt” slutledning eller se dig i månen efter forskningspengar.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress