Smutsigtmjöl

May 13, 2012

(upp)rörande

Filed under: Allmänt trams,Skogen — ylva @ 16:49

I dag blev jag nästan gråtfärdig av att läsa den avslutande delen i DNs artikelserie om skogen av Maciej Zaremba. Jag blev upprörd, rörd, eller berörd som det heter nu för tiden då rörelsen i rörd har fått en snävare betydelse.
Det är ju så här det är! Hur ska man någonsin kunna få en bättre skogspolitik när den mänskliga psykologin ser ut på det här viset.
Jag tror att Zaremba har lyckats belysa varenda viktig bit i frågan om skogen. Men vad händer nu? Jag är rädd att det inte händer någonting och det gör mig också gråtfärdig. Och för er information, jag är inte ens den känsliga typen.

7 Comments »

 1. Jag är inte heller den känsliga typen utan blev bara förbannad över kortsiktigheten i vårt handlande. Zaremba är lysande. Tänker man på djungeln i Brasilien när man passerar köttdisken i Konsum Då blir man inte glad utan otroligt olycklig över hur vi behandlar vår planet.

  Comment by elina — May 13, 2012 @ 17:30

 2. Det kommer nog reaktioner ganska snart, kan tänkta mig ett försvarstal utan dess like från Stridsman till att börja med. Kanske nog många har vaknat nu tack vare Zarembas utmärkta sammanfattning av allt jävla vansinne som pågått i skogen det senaste sextio åren? Om nog många reagerar finns det hopp, det är bara att kämpa vidare och slänga mer ved på elden nu. Kul blogg föresten!

  Comment by Daniel — May 13, 2012 @ 19:15

 3. Tack Elina och Daniel för kommentarerna. Ja Zarembas artiklar är lysande men med min vanliga preventiva pessimism är jag orolig för att det stoppar här.
  Ett försvarstal från Stridsman vore väldigt intressant men jag tvivlar på att det kommer något. Har man tillräckligt fel är det bäst att bara ligga lågt och vänta tills nya saker tar bort uppmärksamheten hos folk och media. Så därför är det jätteviktigt att just slänga mer ved på brasan. Men vilka gör det?
  Jag är ju en sådan där konstig typ som inte tittar på TV så jag undrar, har det varit någon uppmärksamhet på de här artiklarna där? Eller någon annanstans? Jag har i så fall missat det.

  Comment by ylva — May 14, 2012 @ 12:04

 4. Hej, Mjöbagge här igen ,

  Tja ett sätt att ‘få’ en bättre skogspolitik är ju att göra något i stället för att bara gnälla. Fördelen med det är att man lär sig en hel del den hårda vägen, och att man tvingas hämta in parktiska kunskaper från N.B. olika håll och kanter.

  Här finns en bra start http://bit.ly/KCZMcg om ni vågar titta in i lejonets kula.

  Sätt i gång och visa hur ni anser att det ska fungera – så kanske ni tom i realiteten producerar den ved för brasan ni så vackert och abstrakt talar om. Sätt igång – låt det hända något i stället för att önska att någon annan ska göra något.

  Gissningsvis upptäcker ni då att det inte handlar om psykologi, vansinne eller konspirationer utan makt i form av marknadsekonomi och intressepolitik. Faktiskt så som Zaremba till slut började närma sig i den sista artikeln.

  Comment by Mjölbagge — May 20, 2012 @ 13:13

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress