Smutsigtmjöl

February 4, 2013

Vargens Dag 2013

Filed under: Jägarmaffian,Politik och samhälle,Rovdjur — ylva @ 19:41

I dag på Vargens Dag faller spårsnön som kommer underlätta det meningslösa dödandet av ytterligare 13 vargar i den av Lena Ek beordrade “genetiska rensningsjakten”.
Man behöver inte vara en uttalad rovdjursvän för att gripas av sorg en sådan här dag. Det räcker med att vara en tänkande medborgare så skräms man av dumheten, inkompetensen och maktmissbruket hos de styrande.
Och tanken på att vargfamiljer helt i onödan skjuts sönder och samman är också sorglig. Låter det för Disneyfierat? Tja, när det nu råkar vara så att varg-par lever i livslånga förhållanden och söker och sörjer sina förlorade partners och att fjolårsvalpar förlorar föräldrar som de behövt ännu en tid för att klara av sina vargliv på ett bra och gentemot människan någorlunda konfliktfritt sätt så får jag väl ta lite Disney-hån då.
Sorgligt är det också för oss som lever i skogarna och förlorar “våra” vargar. För vi motsvarar knappast Tommy Hammarströms bild av “folk”. Att tycka att det är ok att jaga ett djur för att människor ska få pysa ut sitt hat är obegripligt. Kanske borde Hammarström söka sig ett umgänge utanför älgjaktlaget och centerpartiet.
Och att dessa hatdrivna människor ska ha licens på dödliga vapen…………

1 Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress