Smutsigtmjöl

September 14, 2013

En bild av svensk viltförvaltning 2013

Filed under: Jägarmaffian,Rovdjur — Tags: — ylva @ 16:51

Klicka på bilden..

…och fundera på hur det kan vara så här i ett civiliserat land?

Kan det bero på att jägarintresset får styra hela viltförvaltningen och att regeringen går i deras ledband in absurdum som vilken tänkande människa som helst kan konstatera. Många konstaterar fakta och skriver kloka saker men regeringen lyssnar bara på den grupp som styr Sverige i de här frågorna.

325 Comments »

 1. “I källaren under riksdagens plenisal finns en skjutbana, där medlemmarna i riksdagens jaktklubb kan träna upp sina färdigheter med geväret. De folkvalda politikerna kan ta jägarexamen på arbetstid.

  Enligt en undersökning som Agenda gjort är Jägareförbundet bland de mest aktiva när det gäller möten med rikspolitiker.” SVT 24.01-2010

  Eskil Erladsson, Lena Ek, Anders Borg är jägare och medlemmar i Svenska Jägareförbundet.
  Jägare har blivit makthavare i dagens Sverige. Dessa ministrar kan omöjligen hålla sig objektiva, besluten fattas egentligen i jaktstugorna och Öster Malma, jägareförbundets exlusiva anläggnig i Sörmland.
  http://svenskjakt.se/Start/Nyheter/2013/09/eskil-erlandsson-gynnsam-bevarande-status-har-vi-uppnatt/

  Comment by Hlena — September 15, 2013 @ 03:24

 2. Ja Hlena, du har fattat vad det rör sig om. Vad gör vi åt det?

  Comment by ylva — September 15, 2013 @ 19:06

 3. Hej Ylva!
  Så här skall det fungera i demokrati och rättstat
  “En förutsättning för att demokratin skall anses stå på en god grund och för att rättsstaten skall fungera är att den styrande makten kan hållas ansvarig för sina beslut. Myndighetsbeslut skall tas i enlighet med lag. De offentliga organen skall agera korrekt och inte låta sina beslut genomsyras av personliga intressen eller åsikter. Jäv inom offentlig förvaltning är ett otroligt hot mot demokrati och lagarna är uppbyggda kring tanken att förhindra detta och myndigheters korruption.”

  Att Svenska Jägareförbundet, ett särintresse, huserar inne i riksdagshuset har ju satt hela demokratin i gugning.
  Vem är ansvarig ?

  Comment by Hlena — September 17, 2013 @ 03:45

 4. Ja Hlena, men det är många fina ord och lagtexter som numera inte är annat än ord. De grövsta kallar jag för portallögner, efter den så kallade portalparagrafen om att miljö och näring ska väga lika tungt i skogsbruket.
  Ytterst ansvariga är väl svenska folket som är sådana godtrogna mesar som tror att allting sköts så bra och om det inte gör det så struntar de likt förbaskat i det, bara de har kabel-tv.

  Comment by ylva — September 24, 2013 @ 19:54

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress