Smutsigtmjöl

February 14, 2014

Inte ens de bra är bra…

Filed under: Rovdjur,Skogen — ylva @ 17:15

I går fick jag höra en bra och en dålig nyhet.
Den bra var att man äntligen dragit in SFC-certifieringen från Bergvik skog.

Den dåliga att Naturvårdsverket beviljat skyddsjakt på den varg som kallas Finsk-ryskan eller Junseletiken och hennes nye hanne. Och i dag kom som lök på laxen beskedet att Kammarrätten dömt till Naturvårdsverkets fördel när det gäller förra årets beslut om skyddsjakt på denna stackars varg som man skulle kunna tycka har lidit nog.

Om du vill hänga med i vad som händer med våra stora rovdjur så kolla på Vargens Tid som är den bästa siten i ämnet just nu.

Den där bra nyheten är egentligen också en dålig nyhet. Den bevisar bara att det verkligen är käpprätt åt helvete med skogen. Det är redan kört när till och med mesarna på SFC till slut blir tvungna att säga ifrån.

870 Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress