Smutsigtmjöl

September 10, 2010

Den stora (inter)nationella lögnen 1

Filed under: Skogen,Vindkraft — ylva @ 18:13

Jag har länge tänkt skriva om den Gigantiska Nationallögnen, vindkraftens förträfflighet, men det är bara för mycket, för stort, för fördjävligt, så jag undrar om jag någonsin kan göra det. Nu hade jag suttit och letat fram lite länkar och skickat till en kompis och kom på att varför inte lägga ut dem här också, trots att inte någon kommer läsa dem.
Ja, ja, det här ämnet gör mig deppig.

Kraftindustrin vädrar morgonluft, snart ska inte några fåniga naturmuppar komma och prata om fiskar, bygg ut vattenkraften bara. Att detta blir följden av den “miljövänliga” vindkraften är inte alla som vet. “Regeringen tycks fortfarande blunda för vattenkraftens framtida roll som möjliggörare för mer vindkraft” Faktum är att regeringen och nästan alla andra kniper ihop ögonen så hårt när det gäller vindkrat att det tycks ha skadat deras hjärnor.

Svenskt landskapsskydd har gjort den här sammanställningen

Kungliga vetenskapsakademien, missa inte att hela dokumenten finns att läsa som pdf.

Ni förstår att de blev påhoppade efter sitt första uttalande när de är tvugna att gå ut och särskilt publicera underlaget, inte minst av SNF som ju inte är så intresserade av natur nu för tiden, notera kommentarerna.

Kåberger på energimyndigheten var rasande. Observera hans uttalande: “KVA får forskningspengar av oss och så gör man en sådan undermålig utredning, säger en upprörd Tomas Kåberger” Den forskning som inte lyder och levererar beställda slutledningar ska alltså inte få pengar.

Debatt i Svd, först kritik av vindkraften
Så ett delvis obegripligt försvar från de som ska sno av oss pengar och liv
och slutreplik

3 Comments »

 1. Vi ger oss ALDRIG!

  vildmarken.wordpress.com

  Comment by Sanningen åt folket! — January 3, 2011 @ 13:59

 2. En statlig utredning visar att vid ca 6% utbyggnad kommer vattenkraften att subutnyttjas och annan energi eller utbyggnad av vattenkraften krävs. Annan energi är troligtvis gasturbiner som har den stora fördelen att dom snabbt kan komma igång och leverera energi. Nackdelen är att den drivs av folsila bränslen (naturgas) vilket vi tackat nej till i Sverige. Också det faktum att vi betalat 7 öre per Kwh för att subventionera vidkraft betyder i grunden att på en utbyggnad i dagsläget på ca 2% att beloppet är 50 ggr mer som går till varje levererad vindkrafts Kwh (=3,50) + dom 60 ören som elen kostar nu. 4,10 plus skatter är en elkostnad att smaka på, kanske besparingar hade gett mer till konsumenten men mindre till staten och kraftbolagen.

  Comment by Lars52S — September 6, 2011 @ 20:13

 3. Att folk har så svårt att ta till sig sanningen om vindkraft tror jag kan bero på två saker. Dels att den är för otrolig- “Nej, sååå kan det ju inte vara”, dels att det alltid blir så mycket siffror åt alla håll, något som sifferanalfabeter som jag har lite svårt att hänga med i.
  Det har ju ändå framgått att vindkraften kräver utbyggd vattenkraft, märkligt att så få reagerar. Ditt exempel med gasturbiner har jag inte hört nämnas i Sverige men de länder i Europa som har mer utbyggd vindkraft använder väl just gas, olja och kol för att hålla jämn el i ledningarna och när vi här har tömt våra vattenmagasin redan på sommaren för att hålla vindkraften under armarna så får vi köpa dyr smutsig el från t.ex. Tyskland. Om jag har fattat det rätt?
  Och du har rätt, det är politiskt svårt att beskatta besparingar.

  Comment by ylva — September 7, 2011 @ 17:43

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress