Smutsigtmjöl

September 30, 2010

“Patetiska djävla människolivsförstörare”

Filed under: Allmänt trams,Kontrollsamhället — ylva @ 21:15

I dag är jag glad för Åke Svanstedts skull. Min tilltro till det svenska rättsväsendet har varit på en låg och sjunkande nivå. Man kan undra varför man har tingsrätter, befolkade av politikerwannabees som går på sina känslor inför vad som står på slaskpressens löpsedlar istället för att rationellt och insiktsfullt värdera bevis och motiv. Det sistnämnda både för den anklagade och de anklagande.
Om även hovrätten hade fällt Åke Svanstedt hade det varit inget mindre än en rättsskandal men det hade inte förvånat min cyniska själ. Sådan tilltro till mänskligheten så att jag tror att STC, journalistkåren och en gigantisk mobb av självgoda hycklare (eller som min vän nyss sammanfattade dem “patetiska djävla människolivsförstörare”) nu kommer att skämmas, be om ursäkt, avgå, slita sitt hår och klä sig i säck och aska har jag inte. Men jag tycker att det är ungefär vad de borde göra.
Kan man hoppas på en vettig hovrättsdom även i Pirate Bay-rättegången tro? Njae, det är väl mer tveksamt. Där är det inte bara några hämndlystna loosers och TV4 som försöker sätta dit någon utan storindustrin, kontrollgalna politiker och jäviga domare som vill döma unga män till fängelse och evig fattigdom. Trots att det de gjort inte är ett brott och trots att Google och andra storfräsare gör precis samma sak. Kom igen nu Hovrätten, bevisa att jag har fel, låt mig återfå tron på Sverige som rättsstat.
Då ska jag bara kräva att man avskaffar tingsrätterna utom för mål där folk redan har erkänt. Eller förresten,hmm, Thomas Qvick då, nej det skulle inte heller funka. Gör om rättssystemet!

1 Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress