Smutsigtmjöl

November 1, 2010

Frustrerande

Filed under: Allmänt trams,Kontrollsamhället — ylva @ 21:23

En blogg kan fylla många olika funktioner för innehavaren. En är rent terapeutisk, det är så skönt att få avreagera sig över allt vansinne som man på det stora hela är maktlös inför. Det blir då lite frustrerande när man inte ens hinner med att skriva, än mindre handla, fast nationen står upp till hakan i politisk sörja.
Då är det skönt att det finns andra människor som engagerar sig.
Nu ska vi se, vad har hänt i lilla Sverige på sista tiden.
Två utredningar har presenterats, en har tre alternativa förslag till hur man ska försämra yttrandefriheten. Det rör sig alltså om grundlagen.
Den andra ger sig in i det mest privata vi har, vårt sexliv, och vill slutgiltigt avskaffa kvinnan som självständig varelse med förmåga att tänka eller ta ansvar.
Detta är alltså politiska utredningar som hur otroligt det än kan verka löper stor risk att resultera i propositioner och nya lagar.
Är Svenska folket i uppror och demonstrerar mot politikerna? Går debattens vågor höga i Ring P1? Förs det ett offentligt samtal om betydelsen av vår författning, om rättssäkerheten och integriteten?
I så fall har jag missat det. I stället demonstrerar man mot “skjutningarna” i Malmö. Fruktansvärda händelser förvisso men vad är meningen? Det är inte så att man vänder sig till regeringen och kräver en bättre fungerande polismyndighet, nej man går ut och “manifesterar mot våldet” utrustade med skyltar med texten TOLERANS & TRYGGHET FÖR ALLA SLUTA SKJUTA!
Det var inte någon enstaka mindre begåvad person som framförde detta budskap, nej texten tycktes tydligen så genialisk att en hel grupp människor höll upp dessa visdomsord framför sig.
Det är alltså dåren som skjuter på folk som man tänker sig att påverka. Efter att ha sett dessa rara människors budskap förväntas han fälla en tår och inse vilken dummis han varit. Jag tror nog att demonstranterna har läst lite för mycket Bamsetidningar som barn.
Och ordet tolerans, vad har det i sammanhanget att göra. Enligt min gamla ordbok betyder det tålamod, fördragsamhet, överseende Att man står ut med något, vilket här alltså skulle vara att man ska stå ut med folk även om de är svartskallar och inte skjuta på dem. Jag reagerade på ordet redan när jag hörde vår nye integrationsminister tugga om det i radio. Tolerans, njae, jag skulle nog inte vilja bli tolererad.
(I ärlighetens namn får jag väl erkänna att wikipedia uppger en annan betydelse av ordet, mer i takt med tiden än vad jag är.)
De här goda medborgarna som rusar ut och manifesterar sin egen godhet får mig att tänka på bibelns berättelse om mannen med silverpenningen -Se mig, se så god jag är.
Vill de förbättra samhället finns det bättre saker att göra, tänka efter t.ex.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress