Smutsigtmjöl

December 8, 2010

Omoraliska Legobitar

Filed under: Kontrollsamhället,Politik och samhälle — ylva @ 21:35

Idag fortsätter medierna att rapportera kring “Wikileaks-affären”. Det faktum att bankerna missbrukar sin enorma makt, kontrollen av penningflödet, för att med den politiska maktens goda vilja sabotera för Wikileaks tycks inte belysas eller debatteras seriöst någonstans.
“Seriösa” Ekot och Studio Ett berättar istället bara om att “missnöjesgrupper” hackat Mastercards hemsida m.m. “Missnöjesgrupper”! Misshagliga grupper menar de, misshagliga för den politiska och den ekonomiska makten världen över, misshagliga för att de kämpar emot. De är för helvete hjältar, och journalisterna är ynkryggar.
Eller är journalistkåren bara alltför upptagen med att avslöja andra viktiga samhällfaror. Som omoraliska Legobitar .
Det tycks inte finnas några gränser för moralisk indignation och politisk korrekthet längre. Detta är löjligt, t.o.m. för att komma från bibelbältet men det skulle inte förvåna mig alls om det snart tas upp i riksmedia. Någon som hört talas om “Tjuv och Polis” med Kofotsknycke och gänget? Kanske var det moraldebatt om det spelet en gång i tiden också även om jag tvivlar på det.
Hade jag barn-barn skulle jag köpa Värdetransportrån-lego åt dem bara för principens skull.

2 Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress