Smutsigtmjöl

December 11, 2010

Fullt krig

Filed under: Kontrollsamhället,Politik och samhälle — ylva @ 21:14

När man inte hinner själv är det bra att andra formulerar ens tankar. I Svenska Dagbladet har idag Per Ström en mycket bra debattartikel. Läs! Per Ström är bland annat medlem i regeringens IT-råd, tyvärr verkar inte regeringen vara den som lyssnar på goda råd.
Det är en framtidsoptimistisk ton i hans artikel, han är övertygad om att ifall Wikileaks krossas kommer det tio nya sajter. Det tror även jag men också att makten kommer kämpa emot upplysning och frihet för medborgarna med alla medel. Jag tror att vi är i början av ett storskaligt krig och i mina dystra stunder är jag inte så säker på hur det kommer att sluta. Rick Falkvinge, piratpartiets ledare talar om “det första infokriget”
Även två moderater framför vettiga åsikter om en extremt viktig fråga, också detta på SvD. Men Karl Sigfrid, visserligen har han gjort sig känd som nätliberal och integritetsförkämpe, verbalt alltså men vad har han gjort i praktiken egentligen, varför var Camilla Lindberg ensam borgare att rösta emot FRA-lagen när partipiskorna ven? Vettig läsning dock.
I Värmlands Folkblad av alla ställen kan man hitta en vettig ledare, även om det känns som om syftet som vanligt mest är att klaga på borgare, men när det är befogat så.. Bra Peter Franke.

2 Comments »

  1. Jag gillade Maria-Pia Boethius ledare i sista numret av ETC. En liknande rubrik som din faktiskt….

    Comment by kokospelle — December 14, 2010 @ 21:07

  2. Här kommer länken också…

    http://www.etc.se/ledare/ett-fantastiskt-krig

    Comment by kokospelle — December 14, 2010 @ 21:07

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress