Smutsigtmjöl

April 3, 2011

Har jag ett moraliskt ansvar att inte använda mina frimärken?

Filed under: Politik och samhälle,Skogen,Vindkraft — ylva @ 08:51

Jag köpte frimärken häromdagen, en sådan där karta med tio stycken på. Ett använde jag direkt och först när jag kom hem tittade jag ordentligt på dem och såg motiven. De är döpta till “Naturkraft” och är förföriska bilder av Vindkraft, Vågkraft, Bioenergi och Solenergi. Som tur var för mitt samvete hade jag råkat frankera med Solenergi.
Vad jag minns har frimärksmotiven på senare tid mest varit oskyldiga saker som katter, blommor, segelbåtar och hus. Om man tänker efter kan man naturligtvis ha invändningar mot dem också. Katter t.ex. de dödar årligen miljontals fåglar och det finns antagligen folk som hatar dem och inte vill frankera sina brev med kattbilder.
Tycker ändå det är allvarligare att tvingas sprida propaganda för naturfördärvande vansinnesprojekt.
Vindkraftens negativa verkningar är i korthet och ofullständigt: Skövling av naturen med irreparabla skador, ett olidligt förfulande av landskapet, bullerförorening med frekvenser som är olidliga för människan (och djur?), omöjliggörande av naturturism och friluftsliv, ytterligare utbyggnad av vattenkraften och tömning av de dammar vi har för att hålla reglerkraft i näten när det inte blåser, vilket i förlängningen leder till att vi får köpa in kolkraft på vintern, nationalekonomiskt vansinne, privatekonomiskt dito m.m.
De få som inser vansinnet får nu, med alla skräckartiklar efter kärnkraftsolyckan i Japan ännu svårare att få gehör hos händelsestyrda idioter till politiker och lättledda medborgare.
Vågkraft är jag för okunnig om för att yttra mig men som jag har en del av mitt hjärta i skärgården lider jag av tanken på att förvandla även havet till industrilandskap.
Bioenergi låter ju fint men är också en av orsakerna till skövlingen och utarmningen av skogen. Nu börjar verkligheten komma ikapp även där men har ni kanske sett detta lyftas fram i nyhet och debatt kanske?
Solenergi däremot :-)!
Så nu är frågan, ska jag bidraga till en lögnaktig propaganda som förstör vårt land eller ska jag slänga frimärken för 42 kronor?
Fast jag sätter en ära i att inte ha principer börjar mina principkostnader bli ganska stora. Förra helgen var jag tvungen att tillbringa på en av Stockholms holmar. Där gick det bara att betala parkeringen med bankkort vilket är ett av alla små bidrag till att utesluta massor med människor ur samhället. Jag vägrade, av princip, att betala och det kostade mig dubbla parkeringsböter.
Så nu brottas mitt samvete med de här förbannade frimärkena, använda eller ej, ge mig ett uppbyggligt råd!

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress