Smutsigtmjöl

April 10, 2011

Om Flattr eller vad ska folk tänka

Uppmärksamma läsare av den här bloggen har kanske noterat den lilla Flattrknappen under inläggen och eftersom jag egentligen inte alls avviker så mycket som jag skulle önska från “vadskafolktänkamentaliteten” så tänker jag berätta två saker. Om varför och varför inte.
Jag tror på människors vilja att betala för det som är gratis, jag tycker liksom skaparna av Flattr att det saknas bra alternativ för att göra mikrobetalningar till sådant man vill stödja. Jag hatar dessutom Paypal och liknande av integritetspolitiska skäl.
Efter den gigantiska skandalen kring bankernas agerande mot Wikileaks, den som trots det ofattbara maktmissbruket bara mottogs med en gäspning hos det Svenska folket, gick Flattr ut och meddelade att de förmedlade betalningar till Wikileaks. Det fick mig att göra slag i saken och öppna ett Flattrkonto för att se hur det funkade. Jag blev lite besviken faktiskt. Först över att jag behövde Paypal! eller bankort för att sätta in pengar på mitt Flattrkonto, sedan också för att jag tyckte hela konstruktionen med fördelning av en viss summa varje månad o.s.v. är onödig. Det jag skulle vilja är att ha ett konto som jag för över pengar till och därifrån med ett tryck på t.ex bloggares, artisters eller organisationers “knappar” direkt betalar en summa som jag själv väljer. Nåväl, jag besökte Wikileaks och försökte hitta någonstans att Flattra dem utan att lyckas, gjorde några knapptryck hos bloggare som jag uppskattar men sedan så rann det ut i sanden, huvudsakligen för att jag inte först vill använda mig av betalningssystem som jag avskyr.
När jag installerade Flattr tog jag “hela paketet” med en knapp på min blogg också för att se hur allt funkade. Sedan dess har jag tänkt ta bort den åtskilliga gånger av vad-ska-folk-tänka-anledningen. Tänk om någon tror att lilla jag är så förmäten/girig så jag har Flattr för att jag inbillar mig att någon av mina (7?) läsare skulle Flattra mig.
Detta är i sin tur orsak till att jag har haft den kvar då jag hatar att bry mig om vad folk tänker. Jag jag vet, jag är så motvalls kärring så jag är ett rena psykfallet 🙂
Nu ska jag i alla fall sluta använda, (eller sluta låta bli att använda snarare) Flattr och plocka bort det så fort jag får tid. Jag tror jag ska försöka göra det själv så ifall hela den här bloggen raderas så vet ni vad som hänt.

1 Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress