Smutsigtmjöl

July 7, 2011

Sveriges olämpligaste tjänsteman?

Filed under: Kontrollsamhället,Politik och samhälle,Rovdjur — Tags: , — ylva @ 18:54

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Rovdjursansvarige på länsstyrelsen i Värmland, Lars Furuholm, är, enligt min mening, minst sagt olämplig på jobbet. Man rår väl kanske inte för om man är en stolle och har vargskräck dessutom men då borde man ha ett annat jobb. Nu har länsstyrelsen i Värmland (Värmlands Folkblad nämner inga namn, men så hänsynsfull är inte jag) kommit med ett förslag så absurt att man tror att det bara kan ha skapats i det vakuum som ersätter hjärnan hos vissa politiker. Edit: I radio utvecklar han sina idéer.
Tjänstemännen brukar i allmänhet vara både kunniga och vettiga, om än så ryggradslösa att det knappast hjälper. Men i Värmland finns det alltså undantag.
Länsstyrelsen föreslår att man ska förse alla vargpar med sändare som skickar ut sms så “jägare och djurägare vet var vargarna är”. Suck, det är så dumt så jag vet inte var jag ska börja.
Viss forskningsmärkning är ok men förvaltningsmärkning är generellt sett åt helsike. Vi talar om vilda djur som ska få förbli det. Dessutom en art som relativt sett ställer till med mindre skada än de flesta andra djur. Varför inte i stället sätta någon form av sändare på alla älgar och vildsvin så att motorcyklister och bilister vet var de är och slipper köra ihjäl sig. Fast tio-talet döda människor per år är väl ingenting jämfört med några hundar och får som dessutom ägaren ganska enkelt kan skydda om viljan finns.
Systemet skulle inte heller fungera något vidare bra, dålig täckning, trasiga sändare, förbrukade batterier och det faktum att vargen är ett snabbrörligt djur skulle göra att “jägare och djurägare” i alla fall inte skulle veta var varje vargstackare befann sig vid varje givet tillfälle. Det skulle i sin tur leda till stor upprördhet om något “hände”. Så låter det redan nu, man klagar högljutt på de “vargkartor” som finns.
Det här systemet skulle i alla fall underlätta för skjut-gräv-och tig-gänget. Det är kanske det som är meningen. Och så det att det kostar pengar, så härligt för gubbarna att få göra sina ekonomiska jämförelser med äldrevården eller något annat behjärtansvärt.
Och när vi ändå har etablerat det totala kontrollsamhället även på skogens djur så är det bara ett myrsteg till att förse sändarhalsbanden med en liten giftampull också….

50 Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress