Smutsigtmjöl

July 9, 2011

Landsbygdens största problem

Vår s.k. miljöminister har bjudit in folk från EU-kommissionen i ett desperat försök att försvara landets jakt på varg. De skickades ut i verkligheten, d.v.s. till rovdjurshatande fäbodbrukare/bidragstagare i Gävleborg. Arbetarbladet skriver och det gör även Jakt och Jägare men en sådan skittidning länkar jag inte till trots att vi där får reda på så intressanta fakta som att när rovdjuren skrämt upp fjällkorna blir dessa livsfarliga för människor. Och så denna slutsats:
“Ett för högt rovdjurstryck kan vara droppen som gör att bägaren rinner över och människor ger upp och lämnar landsbygden.”
Jo men visst!
Det är klart att vi står ut med att man plockar ner alla teleledningar och ersätter med ickefungerande mobiltelefoni så vi blir helt isolerade. Och vad ska vi väl med bredband till, vi kan säkert driva företag ändå.
Och att det på nåder går en buss om dagen till centralorten medan bensinpriserna rusar i höjden gör väl inget Det finns förresten ändå inga bensinmackar och småvägarna är mer hål än vägar. Järnvägen rustas visserligen för jättesummor men bara för att köra ut skogen, persontrafiken läggs ner, men det kan vi väl stå ut med.Och affärer i byarna, vad ska vi egentligen med det till, det lockar oss ju bara att göra av med pengar.
Några timmars skolväg för småbarnen måste de kunna tåla.
En distriktssköterska i byn är ju ändå rena rama stenåldern och centralisering till någon avlägsen storstad av akutvård, BB och specialistvård är kanon, då slipper vi springa till doktorn jämt.
Att precis all skog försvinner och ersätts av sönderkörda kalhyggen där man riskerar att trilla ner i ett hjulspår och drunkna om man är dum nog att lämna sin egen gård, det gör väl inget. Vi är så tacksamma att få bidra med lite “miljövänlig bioenergi”. Och tänk så fin utsikt vi får utan alla dessa skymmande träd.
Fast just ja, utsikten kommer snart bestå av gigantiska snurrande industrilandskap som tömmer våra plånböcker och kräver utbyggnad av all möjlig vattenkraft.
Men “Rovdjurstryck” och ilskna fjällkor, nej då tror jag vi ger upp och flyttar till stan!

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress