Smutsigtmjöl

July 13, 2011

Brorsans hämnd

Filed under: Allmänt trams,Politik och samhälle,Vindkraft — ylva @ 19:04

En gång i tiden var Norge Sveriges fattige lillebror. Nu är norrmännen de rika imperialisterna som härjar i bananrepubliken Sverige. Lite grov historik kanske men inte så långt från sanningen i alla fall.
Mycket av riskkapitalet som satsas i vindkraft på svensk mark kommer från Norge, här kan de få hög utdelning på sina oljemiljarder. Maud Olofsson & Co. har ordnat så fiffigt så att du och jag betalar med våra surt förvärvade slantar, och därtill med en förödd natur och mänskligt lidande. En av följderna av vindkraftsutbyggnad är att vi måste bygga ut även vattenkraften, för producera reglerkraft till ledningarna.
Som om inte detta vore nog vill man nu till och med leda om våra älvar till Norge. Är det här hämnden för att vi varit ett taskigt storebrorsland tro?

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress